Oryginalne połączenie gotowanego buraczka i cebulki – bogatego źródła żelaza i wapnia oraz witaminy C. Surówka podawana na ciepło lub zimno to świetny pomysł na dodatek do dań takich jak pieczeń wieprzowa czy rolada wołowa. Proponujemy podawać wraz z pyzami drożdżowymi oraz sosem pieczeniowym. Latem nie zapomnij dodać jej do kefiru – w dwie minuty chłodnik gotowy.
gramatura:
Buraczek gotowany, delikatna cebulka, olej rzepakowy, przyprawy
Wartość odżywcza w 100 g produktu: Wartość energetyczna 378 kJ / 90 kcal; Tłuszcz 2,7 g, w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,2 g; Węglowodany 14 g, w tym cukry 11 g; Białko 1,5 g; Sól 0,94 g.
Może zawierać: gorczycę, jaja, seler, nasiona sezamu, orzechy, mleko, ryby, soję, zboża zawierające gluten.