Połączenie lekkości kapusty i wyrazistości paprykowego akcentu tworzą nad wyraz bogaty tygiel smaków. Placki ziemniaczane, podawane w towarzystwie surówki Bułgarskiej oraz sosu paprykowo-pomidorowego to propozycja dla wszystkich, którzy preferują dania bezmięsne.
gramatura:
składniki: kapusta biała (80%), papryka czerwona (6%), marchew, cukier, olej rzepakowy, natka pietruszki, sól, regulator kwasowości: kwas cytrynowy, ocet spirytusowy, ocet jabłkowy, przyprawy.
Wartość odżywcza w 100 g produktu: Wartość energetyczna 315 kJ / 75 kcal; Tłuszcz 3,1 g, w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,2 g; Węglowodany 9,5 g, w tym cukry 6,5 g; Białko 1,2 g; Sól 0,82 g.
Może zawierać: gorczycę, jaja, seler, nasiona sezamu, orzechy, mleko, ryby, soję, zboża zawierające gluten.