Pierogi ze szpinakiem są znakomitą propozycją dla miłośników dań wegetariańskich. Szpinak – stanowiący podstawę farszu – to obfite źródło witamin, wapnia i żelaza. Lekkość dania oswaja tradycyjność pierogów z walorami smakowymi szpinaku. Pierogi ze szpinakiem znakomicie czują się w towarzystwie sosu czosnkowego. Dla uzupełnienia takiego posiłku w porcję warzyw, śmiało można podać również surówkę familijną z sosem czosnkowym z gamy produktów Grześkowiak.
gramatura:
Mąka PSZENNA, szpinak, ser, płatki ziemniaczane, przyprawy.
Wartość odżywcza w 100 g produktu: Wartość energetyczna 694 kJ /165 kcal; Tłuszcz 3,2 g, w tym kwasy tłuszczowe nasycone 1,1 g; Węglowodany 27 g, w tym cukry 1,4 g; Błonnik 2,3 g; Białko 6,0 g; Sól 1,1 g.
Może zawierać: soję, siarczyny, seler, gorczycę, jaja.