Skip to main content

Kotlet de volaille z marchewką i groszkiem i puree ziemniaczanym

Wbrew jego francuskobrzmiącej nazwie – wywodzi się nie z paryskich salonów, a ze wschodnich, kijowskich rubieży. To właśnie tam zaczęła się historia panierowanego kotleta, nadziewanego masłem i przyprawami, który – dziś znany już jest jako kotlet de volaille – proponujemy Państwu w naszej obiadowej kompozycji. Podany w towarzystwie – dopełniających smak mięsa – zielonego groszku i marchewki oraz złocistego, ziemniaczanego puree jest znakomitym pomysłem na obiad szybki, smaczny i pożywny. Czy skuszą się Państwo na odrobinę smakowej ekstrawagancji.

gramatura:

Tacka: 400 g

Marchewka z groszkiem, puree ziemniaczane, roladka z mięsa drobiowego z masłem, panierowana, smażona.

[WIP]

Może zawierać: sojęsezam, ryby, gorczycę, seler.

Podobne produkty

Close Menu

Świeże i Zielone sp. z o.o. sp.k.

ul. Śremska 29
62-035 Kórnik

T: +48 61 819 00 413
E: biuro@surowki.pl