Dawniej przygotowywane wyłącznie z okazji świąt, nazywane wówczas „kurnikami” ze względu na jeden ze składników farszu – mięso drobiowe. Dziś pierogi z mięsem, z gamy produktów Firmy Grześkowiak nomen omen z wielkopolskiego Kórnika to szybki sposób na smaczny i tradycyjny obiad.
Pierogi z mięsem polecają się w całej swej okazałości, tak z wody jak i z patelni. Najlepiej smakują podawane z surówką domową Grześkowiak- i na zimno, i na ciepło. Szybko i smacznie w zaledwie 2 minuty.
gramatura:
Woda, mąka PSZENNA, mięso pasteryzowane, cebula smażona, bułka tarta, przyprawy.
Wartość odżywcza w 100 g produktu: Wartość energetyczna 842 kJ /200 kcal; Tłuszcz 5,5 g, w tym kwasy tłuszczowe nasycone 1,4 g; Węglowodany 28 g, w tym cukry 1,8 g; Błonnik 2,1 g; Białko 8,6 g; Sól 1,2 g.
Może zawierać: soję, siarczyny, seler, gorczycę, jaja.