Skip to main content

Pierogi z kapustą i grzybami

Znane w Polsce już od XIII wieku, przypuszczalnie przywędrowały do nas z Dalekiego Wschodu. Bogactwo lasu i ogrodu zamknięte w cieście w kształcie półksiężyca. Tradycyjnie polski farsz, przygotowany z kapusty kiszonej z dodatkiem grzybów, nadaje pierogom Grześkowiak smak, któremu nie oprze się nawet najbardziej wyrafinowane podniebienie.

gramatura:

Tacka: 400 g
Woreczek: 1 kg

Mąka PSZENNA, kapusta kiszona, woda, cebula smażona, pieczarki, przyprawy.

Wartość odżywcza w 100 g produktu: Wartość energetyczna 616 kJ /146 kcal; Tłuszcz 3,8 g, w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,4 g; Węglowodany 23 g, w tym cukry 1,8 g; Błonnik 2,5 g; Białko 3,9 g; Sól 1,2 g.

Może zawierać: sojęsiarczyny, seler, gorczycę, jaja.

Podobne produkty

Close Menu

Świeże i Zielone sp. z o.o. sp.k.

ul. Śremska 29
62-035 Kórnik

T: +48 61 819 00 413
E: biuro@surowki.pl