Znane w Polsce już od XIII wieku, przypuszczalnie przywędrowały do nas z Dalekiego Wschodu. Bogactwo lasu i ogrodu zamknięte w cieście w kształcie półksiężyca. Tradycyjnie polski farsz, przygotowany z kapusty kiszonej z dodatkiem grzybów, nadaje pierogom Grześkowiak smak, któremu nie oprze się nawet najbardziej wyrafinowane podniebienie.
gramatura:
Mąka PSZENNA, kapusta kiszona, woda, cebula smażona, pieczarki, przyprawy.
Wartość odżywcza w 100 g produktu: Wartość energetyczna 616 kJ /146 kcal; Tłuszcz 3,8 g, w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,4 g; Węglowodany 23 g, w tym cukry 1,8 g; Błonnik 2,5 g; Białko 3,9 g; Sól 1,2 g.
Może zawierać: soję, siarczyny, seler, gorczycę, jaja.