Druga z naszych zielonych propozycji to szpinak, który połączyć można z rzodkiewką, chrupiącym zielonym ogóreczkiem i awokado. Tu również nie wolno zapomnieć o przyprawach – z nimi nasza autorska sałatka będzie przepełniona naturalnym sokiem z życiodajnych warzyw. Szpinak można z powodzeniem połączyć także z wędzonym łososiem, który w towarzystwie pestek słonecznika i pokrojonego w kostkę sera pleśniowego będzie zaskakiwał bukietem smaków. A może warto spróbować innych, bardziej egzotycznych połączeń? Zachęcamy do dzielenia się z nami Państwa pomysłami na lekkie przekąski na bazie tego nieocenionego warzywa!
gramatura:
Szpinak.
Wartość odżywcza w 100 g produktu: Wartość energetyczna 92 kJ / 22 kcal; Tłuszcz 0 g, w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0 g; Węglowodany 0,8 g, w tym cukry 0 g; Białko 2,9 g; Sól 0,05 g.