Aktualności

Newsy

20 stycznia 2020

Świeże listki rukoli i szpinaku

Zielone, odżywcze i soczyste sałaty to nasza propozycja, dzięki której każdy może zostać mistrzem w swojej własnej kuchni. W pierwszej z odsłon występuje rukola - wystarczy wzbogacić ją pomidorem, serem i prażonymi pestkami dyni, żeby cieszyć się ciekawym smakiem, a jednocześnie dostarczyć naszym organizmom niezbędnych mikroskładników. Nie zapominajmy o odrobinie oleju lnianego oraz szczypcie soli, pieprzu, bazylii i oregano, które sprawią, że nasze danie będzie smaczne, wyraziste i oryginalnie doprawione. Druga z naszych odsłon to szpinak, który można połączyć z rzodkiewką, chrupiącym zielonym ogóreczkiem i awokado. Tu również nie wolno zapomnieć o przyprawach – z nimi nasza sałatka będzie przepełniona naturalnym sokiem z życiodajnych warzyw.