Aktualności

Newsy

11 maja 2020

Kuchnia mamy Teresy - nowa receptura pierogów ruskich i z mięsem

 Pierogi ruskie

 
Połączenie ziemniaków z serem, zamkniętych w delikatnym cieście, z dodatkiem podsmażonej cebulki – brzmi nieco egzotycznie, choć – jesteśmy przekonani – danie znają Państwo doskonale. Wariant, który proponujemy, to pierogi ruskie – bo o nich mowa – przygotowane tak, jak wielu z nas zapamiętało je z rodzinnego domu - wyraziste, aromatyczne i po prostu smaczne. Paleta smaków pochodzi ze starannie zbalansowanych proporcji składników i przypraw oraz dodatków, wśród których nie ma substancji konserwujących i chemicznych wzmacniaczy. Pierogi ruskie to nasza propozycja obiadowa: znakomite solo, jak i z dodatkiem naszej świeżej surówki lub warzywnej sałatki.
 
Pierogi z mięsem
 
Delikatne ciasto, wyrazisty farsz i smażona, zarumieniona cebulka – to kompozycja, która tworzy nasze pierogi z mięsem w zupełnie nowej odsłonie. Recepturę oparliśmy o rodzinne doświadczenie kulinarne oraz pasję do dbałości o wyjątkowy i niepowtarzalny smak. To dlatego nasze pierogi z mięsem firmujemy skojarzeniem z kuchnią naszym mam, w których łączy się tradycja dania z jego nowoczesną formą przygotowania. Wyraża się ona w starannej selekcji używanych składników, wśród których nie ma dodatków konserwujących i chemicznych ulepszaczy. Zachęcamy do skosztowania i podzielenia się z nami Państwa opinią.